dimarts, 13 de novembre del 2018

El Renaixement musical


Escolta la següent audició i mira atentament la partitura, després respon: Per què creus que el Renaixement és l'època de l'esplendor polifònic?





Comencem el tema 2 "El Renaixement musical", mirem aquest interessant treball fet per la Paola Oliva, on trobarem la cronologia, context social, econòmic, religiós, característiques musicals i compositors i instruments.





11 comentaris:

  1. Núria Crusellas 3r Eso A20 d’octubre del 2014, a les 7:14

    A la partitura hi han cinc veus que sonen a la vegada i algun tros en forma de cànon. Aquestes característiques són pròpies de la polifonia.

    ResponElimina
  2. Lara Carrasco
    El Renaixement és l'època de l'esplendor polifònic perquè feien servir molt la polifonia (sona més d'una melodia a la vegada) i sabien utilitzar-la bé.

    ResponElimina
  3. Josué Fernández Rosa
    jo crec que el renaixement és l'època de l'explanodor Polifònic perquè:
    perquè va ser una època més avançada ia la gent se li donava molt bé

    ResponElimina
  4. Laura Ling García de 3r ESO C:
    Jo crec que és perquè al igual que les altres arts, la música evoluciona, es fa més complexa i sofisticada que en èpoques anteriors. Per tant, pot assolir complexitat tècnica i una millor expressivitat.

    ResponElimina
  5. El Reneixament es la època de tornar a nèixer, d'espansió a nivell cultural, artisitic, pintures...
    Dins d'aquests contexte i amb la recuperació de textos grecs surgeix la polifonia.
    Èdgar Nubiola 3erA

    ResponElimina
  6. Crec que és per què es refereix a la coincidència de sons diferents que formen una harmonia.

    ResponElimina
  7. Maria Jurado 3r ESO A: Jo crec que el renaixement és l'època de l'esplandor polifònic perquè és quan es va començar a deixar d'utilitzar la monodia i es va començar a introduir la polifonia.

    ResponElimina
  8. Hola Eva sóc l' Aina Balart i penso que l'esplendor de la polifonia al renaixement venia perquè hi havien varies melodies i varies veus hi havien tant dones com homes cantant casi bé al pentagrama casi bé tota l' estona cantaven la mateixa melodia.

    ResponElimina
  9. perquè es van poder copiar les partitures gràcies al descobriment de la impremta, més ràpidament i així es va difondre per tot arreu i sortien més músics.

    ResponElimina
  10. Crec que es perquè les melodies ja tenen les notes que fam servir avui dia ; per això que la musica profana s'ha desenvolupat en cançons.

    ResponElimina
  11. JORDI SUAREZ
    (TERCER c):es perque el renaixement era lepoca moderna,on es descobreix amèrica,l'escriptura,on l'art va tindre mol protagomsme etc..i es va deixat d'utilitzar la monodia i va surgir la polifonia, i amb la invenció de la imprenta es van poder expandir les partitures mes rapidament a nivell ssocial,cultutal etc

    ResponElimina